Kotiäitinä olo alkaa olla loppusuoralla ja töihin meno häämöttää. Mielessäni on kuitenkin koko ajan vahvistunut ajatus siitä, että haluaisin olla kotona lasten kanssa paljon pitempään. 9 kk vanha lapsi on aivan hurjan pieni menemään hoitoon – olkoonkin, että Neiti Innokas Touhuilija harjoittelee jo kävelemistä.

 

Vaikka kuinka laskin ja ynnäsin, ei taskuun jää kuitenkaan tarpeeksi rahaa elämiseen, jos jään kotiin hoitovapaalle. Ja älytöntä minusta tässä on se, että kuntamme maksaa jopa hoitolisää (kaikissa kunnissa tätä kuntalisää ei edes ole)! Kotiin jääminen olisi taloudellinen itsemurha: mies ei niin paljoa, että sillä tämä asuntolaina ja muut velat maksettaisiin.

 

Olen joskus aikoinani liittynyt Avonin kauneuskonsultiksi, ns. ”Avon Lady”:ksi (kuulosti hienolta tuo termi!). Mietin vakavissani onnistuisinko nyt luomaan tuosta jotain elämää suurempaa – eli siis olisiko tuo keino saada kasaan ne tarvittavat eurot kotona olemisen ohessa. Silloin aikoinaan koko juttu jäi vain pariin tilaukseen ja pariin ”omaan asiakkaaseen”. 

 

Jotenkin tuo Avon-touhu ei kuitenkaan tunnu oikealta minulle. Älä käsitä väärin – tuotteet ovat mielestäni edelleen ihania. Toki oli joukossa sellaisiakin, mitä en tykännyt käyttää tai mitkä eivät sopineet minulle. Ja hajuvesien runsas määrä kuvastossa tökki myös, kun ei me suomalaiset naiset kylvetä niissä… Kait se kaikki typistyy siihen, että tuollainen suoramyynti ei ole "se" juttu minulle. Haluan siis jotakin muuta.

 

Aloitin tässä viikko sitten surffailemaan netissä ja etsimään keinoa, miten tienata kotiäitinä ollessa. Mietin vakavissani jopa valuuttakauppaa (enkkunimeltään forex). Eri vaihtoehtoisia ohjelmia tuohon olikin muuten ihan pilvin pimein. Ja kaikissa tietenkin luvattiin isoja tuottoja.

 

Se, mihin tuo sitten tökkäsi, oli se, että

(a) minulla ei ole lainkaan alkupääomaa

(b) en tiedä mitään valuuttakaupasta ja totuushan on se, että vaikka ohjelma lupaa vaikka mitä, täytyy jokin perustietämys alasta olla, jotta sillä oikeasti tienaa

(c) kaikissa olisi pitänyt maksaa jotain siitä, että teen rahaa (joko kuukausimaksu palvelun käytöstä tai erillinen maksu jokaisesta kaupasta minkä tekisin).

 

Tuntuu jotenkin älyttömältä, että joutuisin MAKSAMAAN siitä, että saan tehdä töitä… Eihän kukaan ”oikeissa” töissäkään kysy rekrytointivaiheessa, että paljonkas olet valmis maksamaan meille, että otetaan sinut töihin. Tosin näin laman aikaan tuotakin on varmaan mietitty jossain johtajien kahvipöytäkeskusteluissa… Olisihan se aika innovatiivista ja erilaista, yritys erottuisi muiden joukosta… =)

 

Tuo maksaminen (jäsenyysmaksu, aloituspaketti, rekisteröitymismaksu – rakkaalla lapsella on monta nimeä…) on jotenkin sellainen juttu, että siinä vaiheessa kyllä alkaa hälytyskellojen kilkatus kuulua takaraivosta. Itse en ainakaan halua riskeerata yhtään rahaa vielä tässä vaiheessa, kun sitä ylimääräistä ei edes ole.

 

Eli siis etsin mahdollisimman riskitöntä, ei alkupääomaa vaativaa, kivaa, tuottoisaa ja mielenkiintoista kotona tehtävää työtä. En kai tavoittele kuuta taivaalta…? =)

 

Fox Mulderia mukaillen: ”The work is out there!”

 

Onhan?