Tänään taisi tärpätä!

 

Surffailin melkein koko päivän muun puuhastelun ohessa (kyllä, hiekkalaatikollakin voi käyttää nettiä!) ja taisin löytää Helmen Mutavellin joukosta.

 

Päätin kutsua noita epämääräisiä ”tienaa kotona miljoonia” – sivustoja Mutavelliksi, koska sellainen olo niistä tulee: tuntuu, ettei sivuista pääse millään eroon (varsinkin jos on antanut sähköpostiosoitteen lisätietoja varten, spämmiä tulee tuutin täydeltä) ja itsellä on sotkuinen olo. Aivan kuin olisi kierinyt mutavellissä….

 

Mutta siihen Helmeen! En tietenkään tiedä vielä mitä tuosta tulee, mutta so far so good. Ohjelma on jenkkiläinen, ja toimii tavallaan kolmiosaisesti. Siinä saa rahaa tuomalla uusia jäseniä (ok, toi kuulostaa perinteiseltä pyramidilta), ohjaamalla ihmisiä ostamaan verkkokaupasta ja keräämällä eräänlaisia pisteitä.

 

Tuolla verkkokaupassa on yhteistyökumppanina mukana mm. iTunes, OfficeDepot, Macy’s, WalMart, Apple Store, Lego… Sekin on tavallaan kolmiosainen: on noi yhteistyökumppanit joiden tuotteita voi tilata, on verkkokaupan omat tuotteet ja asiakas voi lisäksi myydä omia tuotteitaan. Eli tavallaan yhdistetty huuto.net, yrityksen oma verkkokauppa ja muiden yritysten verkkokaupat.

 

En tiedä vielä miten tilaaminen Suomeen onnistuu ja millaiset kulut tuosta tulisi. Maksutapoja tuolla on ainakin monta: luottokortit ja PayPal on varmaan ne mitä täältä käsin voi käyttää.

 

Uusien jäsenien hommaaminen on vielä hepreaa. Toivottavasti siihen on selkeät ohjeet ja hyviä vinkkejä miten se onnistuu, koska tuo on aina ollut minulle se vaikein asia. Siihen se Avon-touhukin päättyi, kun olisi pitänyt kasvokkain myydä tuotteita. Tosin kait noita jäseniä voi hankkia myös netin kautta?

 

Netin kautta toimiminen on minulle jotenkin paljon luontevampi tapa toimia. Ehkä siksi, että siinä ei ole kasvojen menettämisen pelkoa samalla tavalla kuin naamakkain tapahtuvassa myynnissä. Vaikka kait se on niin, että jos hyvää tulosta haluaa, niin pitää laittaa itsensä likoon. Ja kylpeä myös siellä oman mukavuusalueen ulkopuolella….